Redmenta feladatlapkészítő

A Redmenta egy intelligens oktatási asszisztens, amely megkönnyíti és meggyorsítja a tanárok és a diákok munkáját. Az alkalmazás segítségével több feladattípusból állíthatjuk össze a feladatlapokat. A Redmentán létrehozott feladatlapokat a tanárok egymással is megoszthatják, és másokét testre szabhatják, így a legjobb feladatlapok is könnyedén továbbfejleszthetők. A magyar diákok által fejlesztett alkalmazás használata kényelmes, percek alatt elsajátítható. Ehhez készítettünk egy gyorstalpalót is:

A feladatlapkészítő használatához először regisztrálnia kell a tanárnak. Ezt a "Regisztrálj ingyen" felületre kattintva tesszük meg.

A szükséges adatok megadása után már rögtön be is jelentkezünk a platformra. Ha minden rendben ment eddig, ez a lap fogad minket:

Első feladatlapunk elkészítéséhez rákattintunk az "Új feladatlap létrehozása" feliratra. Ezt követően megadjuk a felugró ablakban a feladatlap címét, illetve egy rövid leírást. Eddigi munkánkat elmentjük a "Létrehozás"-ra klikkelve.

Ha készen állunk az első feladat létrehozására, rábökünk az "Új feladat létrehozása" menüpontra.

A "Feladattípus"-ra kattintva beállíthatjuk, hogy milyen jellegű kérdést szeretnénk feltenni. Választhatjuk például a feladatválasztós (multiple choice) lehetőséget.

Amint elkészítettük az összes kérdést, nincs más hátra, minthogy megosszuk diákjainkkal a kérdőívet. Ennek is több lehetősége van. Az egyik legegyszerűbb a "Direktcím" megadása. Ennek megfelelően állítsuk be a feladatlap publikálását.*

Az oldal bal alsó sarkában található "Direktcím beállítása" menüpontban adjunk meg egy egyedi azonosítót, amit megosztunk a diákokkal.

Ahhoz, hogy elérjék a diákok az imént elkészített feladatlapunkat, minden diák rákattint a "Direktcím" menüpontra, majd beírja a velük megosztott azonosítót. Ezek után elkezdődhet a teszt kitöltése.

Rengeteg lehetőséget nyújt még a Redmenta platform. Ezek megismeréséhez ajánljuk a következő részletes útmutatót:

*A "Bárkinek a világon" opció-t választva a diákok akár regisztráció nélkül is kitölthetik a feladatlapot. Ha ezt választjuk, úgyanúgy használhatjuk továbbra is a "direktcím"-et. Mi most a regisztrációt igénylő opciót választottuk.

A távoktatás bevezetésében segít Nektek az Amanóba!